Køge Youth Masters bliver en del af Europa Touren for Ungdom!

Køge Ungdoms Bowling Fond og Youth European Trophy (YET), har indgået en aftale der tilføjer Køge Youth Masters til den Europæiske Ungdoms Tour, fra sæsonen 2013-2014.

YET har i sæsonen 2012-2013 afviklet 4 europæiske ungdoms stævner (Holland, Belgien, Irland og Frankrig) og har her samlet en stor del af den europæiske ungdoms elite. Disse stævner er en god mulighed for at teste sig selv mod den europæiske top, samt forberede sig på en eventuel deltagelse ved EM for ungdom (EYC).

Køge Youth Masters mente det var på tide at løfte stævnet til et højere niveau, og tilbyde de danske deltagere en mulighed for at teste sig selv mod Europas bedste, hjemme i Danmark.

Ungsenior række
Da YET har en anden ranking struktur, har Køge Youth Masters været nødsaget til at lave nogle format ændringer, for at tilpasse sig denne ranking, samtidigt med at leve op til standarterne i den Danske Ungdoms Ranking. Dette indebærer blandt andet tilføjelsen af en Ungsenior række.

Finaleformat
Køge Youth Masters har derfor valgt at ændre finaleformatet. Der holdes fast ved “Mand-mod-Mand” princippet igennem hele finalen, men der vil nu kun gå 16 videre i Drenge og Pige rækken. Ligeledes vil finale kampene nu bliver afviklet som “Bedst af 3 serier” frem for det tidligere “Bedst af én”.

Ingen start Søndag
Det har i flere år været et samtale emne at der ikke burde være en start søndag morgen, da dette gav uvished for deltagere langt væk fra, hvor vidt de skulle blive i hallen til Søndag, eller rejse hjem Lørdag. Med den ændrede finaleform, vil starten Søndag derfor blive slettet, og spiller vil blive opfordret til at deltage så tidligt på weekenden som muligt.

Opvarmningsstævne til EYC
Køge Youth Masters og YET er blevet enige om at bruge Køge Youth Masters, som det sidste stævne i touren inden Ungdoms EM. Dette giver deltagerne mulighed for at teste sig mod den absolutte elite, og vise at de er gode nok til at repræsentere deres land ved EM. Det giver ligeledes en stor mulighed for de udtaget spillere til landsholdets EM-trup, for at teste formen kort før EM.
Som følge af dette vil Køge Youth Masters blive flyttet fra Oktober 2013 til Marts 2014, kort før EM.

Arbejdsindsats frem mod stævnet
Hjemmesiden, indbydelser og lign. vil blive revideret igennem foråret og sommeren, da stævnet nu skal “Internationaliseres” og alt skal være tilgængelig på flere sprog.

Køge Youth Masters og Youth European Trophy glæder sig til at se en masse mennesker i Køge Marts 2014.

Med Venlig Hilsen
Køge Ungdoms Bowling Fond
Bestyrrelsesforman & Stifter
Claus Lunding Sørensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *